Üzvi Çirkləndiricilər
Üzvi çirkləndiricilər qida maddələrində az miqdarda rast gəlinən arzuolunmaz zərərli maddələrdir. Qidalarda məqsədli şəkildə aparılan hər hansı bir prosedurun nəticəsi olmayıb, hava, su və ya torpaq vasitəsilə istehsal zamanı qidaları çirkləndirirlər və ya istehsal mərhələsində (məsələn, akrilamid və ya 3-monoxlorpropan-1,2-diol (3-mcpd)kimi) əmələ gəlirlər.
Məhsulunuz toksikoloji baxımdan təhlükəsiz və qanunvericiliklə müəyyənləşdirilmiş bütün tələblərə uyğundurmu?
Eurofins Qrupu Üzvi Çirkləndiricilərin Analizi üzrə Qlobal Uyğunluq Mərkəzi vasitəsilə geniş çeşiddə qida və yemlərdə antropogen mənşəli üzvi çirkləndiricilərin və müxtəlif prosedurlardan yaranan çirkləndiricilərin araşdırılması imkanı təklif edir.